Житен пудинг
22 Декември 2011
2300
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Груханата пшеница (1 ч.ч.) се сварява до пълно омекване и се пасира. Захарта (1 ч.ч.) се разбива с разтопеното масло (125 г), ванилията (1 бр) и топлото прясно мляко (2 ч.ч.). Тази смес се излива в груханата пшеница. Добавят се жълтъците (4 бр) и настърганата на ситното ренде лимонова кора и се разбърква добре. Белтъците (4 бр) се разбиват на твърд сняг, изсипват се в сместа за пудинга и всичко се разбърква с дървена лъжица внимателно. Пудинговата смес се изсипва във форма с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Пудингът се поднася нарязан на порционни парчета, обилно поръсен с пудра захар, или в специални формички за пудинг.
По желание в сместа могат да се добавят стафиди и орехови ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари