Житна салата с череши и балсамов дресинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Житна салата с череши и балсамов дресинг
Житна салата с череши и балсамов дресинг
admin
Добавена от: admin
4141
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За черешите:
225 гр. череши
1 с.л. масло
2 с.л. балсамов оцет
За житото:
1 чаша жито
1 литър вода или бульон
сол на вкус
1 с.л. масло (по желание)
1 - 2 ч.л. пресни листа мащерка
черен пипер

Махнете костилките на черешите и нарежете на половинки. Загрейте тиган на умерен огън и сложете вътре маслото. Щом запуши, прибавете черешите и задушете 1 минута. Сипете балсамовия оцет и бъркайте, докато се изпари - около 1 минута. Прехвърлете черешите веднага в купа, така че да не се карамелизират допълнително и оставете настрана.
За житото: сложете го в тенджерка или тиган за сос и залейте с вряща вода. Оставете го 1 час, за да попие течността, след това отцедете. Върнете в съда и добавете 1 литър вода и сол на вкус. Възварете сместа, намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри 40-45 минути, докато зърната започнат да се разпукват. Отцедете през сито и върнете в тенджерката. Сложете чиста кърпа върху тенджерата и похлупете. Оставете така 10 минути.
След като изминат 10-те минути, отхлупете житото и объркайте вътре мащерката, маслото и черешите. Овкусете с черен пипер на вкус и поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft