Житна супа с гъби
13 Ноември 2012
10444
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
280 гр. гъби печурки, измити и нарязани
2 с.л. червен лук, нарязан на ситно
1 стрък на целина (селъри), измит и нарязан на малки кубчета
1/2 чаша нарязани моркови
2 с.л. зехтин екстра върджин
1 с.л. брашно
4 чаши зеленчуков бульон
1/4 чаша жито (пшеница), измито
1 с.л. магданоз, нарязан
сол и черен пипер на вкус
Загрейте зехтина в голяма тенджера и добавете гъбите, лука, целината и морковите. Задушавайте, докато зеленчуците започнат да омекват – около 5-8 минути. Прибавете разбърквайки брашното, след това бульона и житото; разбъркайте добре. Възварете супата, след това намалете температурата и оставете да къкри за 1 – 1 1/4 часа, докато житото се свари напълно. Подправете със сол и пипер на вкус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари