Жито за Архангелова Задушница-Лесна рецепта по правилата
6 Ноември 2020
6321
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Житото за Задушница е може би най-важният елемент от ритуалите, което се спазват в чест на починалите близки, ведно с преливането на гроба. Ето как да приготвите според правилата житото за Архангелова Задушница :
- 500 г жито
- натрошени орехи 1 чаша чаена
- 200 г бисквити, предварително смлени (може да замените с галета)
- ванилия
- пудра захар
- стафиди
Приготвяне:
Първо накиснете житото в хладка вода с щипка сол за няколко часа.
Прехвърлете в тенджера с вода и го сварете. След като се свари, житото се отцежда от водата и се изсипва и разстила върху памучна кърпа на тънък пласт.
Това се прави, за да се отцеди и да изстине.
Настържете лимонената кора, смелете орехите и бисквитите.
Прехвърлете житото в подходящ съд, добавете останалите съставки без пудрата захар.
Разпределяте житото в чашки или в някаква подходяща купа и сложете голямо количество пудра захар отгоре. Може да го поръсите под формата на кръст.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари