Жито за Архангелова Задушница-Лесна рецепта по правилата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Жито за Архангелова Задушница-Лесна рецепта по правилата
Жито за Архангелова Задушница-Лесна рецепта по правилата
6321
Жито за Архангелова Задушница-Лесна рецепта по правилата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Житото за Задушница е може би най-важният елемент от ритуалите, което се спазват в чест на починалите близки, ведно с преливането на гроба. Ето как да приготвите според правилата житото за Архангелова Задушница :

  • 500 г жито
  • натрошени орехи 1 чаша чаена
  • 200 г бисквити, предварително смлени (може да замените с галета)
  • ванилия
  • пудра захар
  • стафиди

Приготвяне:

Първо накиснете житото в хладка вода с щипка сол за няколко часа.

Прехвърлете в тенджера с вода и го сварете. След като се свари, житото се отцежда от водата и се изсипва и разстила върху памучна кърпа на тънък пласт.

Това се прави, за да се отцеди и да изстине.

Настържете лимонената кора, смелете орехите и бисквитите. 

Прехвърлете житото в подходящ съд, добавете останалите съставки без пудрата захар.

Разпределяте житото в чашки или в някаква подходяща купа и сложете голямо количество пудра захар отгоре.  Може да го поръсите под формата на кръст.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft