Жълтъкът е за тестото, белтъкът - за плънката! Пръхкави орехови кифлички с 1 яйце - нежни и топящи се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Жълтъкът е за тестото, белтъкът - за плънката! Пръхкави орехови кифлички с 1 яйце - нежни и топящи се в устата:
Жълтъкът е за тестото, белтъкът - за плънката! Пръхкави орехови кифлички с 1 яйце - нежни и...
22696
Жълтъкът е за тестото, белтъкът - за плънката! Пръхкави орехови кифлички с 1 яйце - нежни и топящи се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Научете как да приготвите кифлички с вкусна орехова плънка. Независимо дали са сладки или солени, рулцата се изяждат веднага щом се донесат на масата.

Разбира се, домашните са по-добри от тези от магазина, а ние ви предлагаме да направите невероятно пръхкави и меки Орехови кифлички .

Тестото се прави със заквасена сметана, която го омекотява и се пълни с разбит белтък, смесен със смлени орехи.

Най-добрата комбинация от вкусове, а те са чудесно решение, когато просто искате да се поглезите с нещо сладко. Насладете им се! Ето какво ви трябва:

пръхкави орехови кифлички

Пръхкави орехови кифлички

Продукти: 

  • 280 г брашно
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 1/4 ч. л. ванилова захар
  • 80 г масло
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 жълтък

За плънката:

  • 1 белтък
  • 40 г захар
  • 1 ч. л. ванилова захар
  • 100 г смлени орехи
  • пудра захар за овалване на кифличките

Приготвяне: 

Смесете брашно, бакпулвера, солта и ваниловата захар в купа, след това добавете масло със стайна температура и разбъркайте добре съставките. След това добавете заквасената сметана и жълтъка и омесете гладко тесто.

меко тесто за кифлички

Поставете в торбичка и оставете да стегне в хладилника за 10-15 минути. Белтъците, захарта и ваниловата захар се разбиват на твърд сняг, след което се добавят смлените ядки и се разбърква на ръка и бавно. Комбинирайте добре.

орехова плънка кифлички

Разделете тестото на 4 равни части, всяка част разточете на тънка кръгла кора, изрежете триъгълници, след което ги напълнете и навийте рула като сармички.

кифлички орехова плънка

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги сложете в предварително загрята фурна на 180°C. Печете ги около 15-20 минути, докато леко покафенеят (трябва да останат светли). Оваляйте ги в пудра захар.

орехови кифлички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft