За 15 минути пържа 2 кила патладжани, без да припарвам до котлона - после ядем на корем с чесънче и оцет:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
За 15 минути пържа 2 кила патладжани, без да припарвам до котлона - после ядем на корем с чесънче и оцет:
69293
Снимков материал: pixabay.com
За 15 минути пържа 2 кила патладжани, без да припарвам до котлона - после ядем на корем с чесънче и оцет:

Семейството ми обожава тези пържени патладжани на фурна , защото стават добре изпържени, сочни, вкусни, но не много мазни. Този лесен метод за пържене ви позволява да ги приготвите в умерено количество олио и в същото време да изпържите голямо количество наведнъж. А с какво ще ги подправите при сервиране, зависи само от вас! Ето как се пържат 2 кила патладжани за 15 минути:

Пържени патладжани на фурна

Измийте добре патладжаните и ги нарежете на кръгове с дебелина около 0,5 см. Не солете!

Сложете патладжаните в купа, Залейте с растително масло и оставете за 10-15 минути, така че зеленчуците да се напоят с олио. За 1 килограм патладжани вземете 80 г растително масло. Така мазнината е много по-малко, отколкото при пържене.

Подредете патладжановите кръгчета върху хартия за печене в тавичка. Когато са повече, може да ги подредите и полуизправени, на ветрило:

патладжани на фурна

Включвете фурната предварително и я загрейте на 180 °. Пъхнете патладжаните вътре за около 20 минути. Включете на вентилатор и горен и долен реотан.

Това е - лесно и бързо. Можете да направите сос и да го поднесете с готовите патладжани.

пържени патладжани на фурна

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft