Семейството ми обожава тези пържени патладжани на фурна , защото стават добре изпържени, сочни, вкусни, но не много мазни. Този лесен метод за пържене ви позволява да ги приготвите в умерено количество олио и в същото време да изпържите голямо количество наведнъж. А с какво ще ги подправите при сервиране, зависи само от вас! Ето как се пържат 2 кила патладжани за 15 минути:
Пържени патладжани на фурна
Измийте добре патладжаните и ги нарежете на кръгове с дебелина около 0,5 см. Не солете!
Сложете патладжаните в купа, Залейте с растително масло и оставете за 10-15 минути, така че зеленчуците да се напоят с олио. За 1 килограм патладжани вземете 80 г растително масло. Така мазнината е много по-малко, отколкото при пържене.
Подредете патладжановите кръгчета върху хартия за печене в тавичка. Когато са повече, може да ги подредите и полуизправени, на ветрило:
Включвете фурната предварително и я загрейте на 180 °. Пъхнете патладжаните вътре за около 20 минути. Включете на вентилатор и горен и долен реотан.
Това е - лесно и бързо. Можете да направите сос и да го поднесете с готовите патладжани.