За 20 минути получавате слоеве, меки като памук! Вълшебна ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ - цялата на конци, а вкусът е разкошен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За 20 минути получавате слоеве, меки като памук! Вълшебна ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ - цялата на конци, а вкусът е разкошен:
За 20 минути получавате слоеве, меки като памук! Вълшебна ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ - цялата на конци, а...
3376
Източник: За Жената
За 20 минути получавате слоеве, меки като памук! Вълшебна ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ - цялата на конци, а вкусът е разкошен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона на големите празници сме, а както знаем, няма празник без погача. Днес ви предлагаме една лесна и винаги сполучлива рецепта за ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ С КИСЕЛО МЛЯКО.

Приготвя се сравнително бързо, без сложни плетки - няма да намерите пекарна, която да прави по-вкусен хляб!

Консистенцията на готовата погача е деликатна и нежна, както казват бабите - "мека като душица". Ето какво ви трябва за фантастичната Погача на кифлички с кисело мляко :

погача с кисело мляко

Снимка: YouTube

Погача на кифлички с кисело мляко

Продукти:

  • 850 г брашно
  • 25 г прясна мая
  • 1 ч. л. захар
  • 2 ч. л. сол
  • 150 мл прясно мляко
  • 2 яйца със стайна температура
  • 1 белтък
  • 200 мл кисело мляко
  • 250 г маргарин или масло (наполовина разтопено, половината за намазване)
  • 2 с. л. олио
  • 1 жълтък
  • сусам

Приготвяне:

1. Разтворете маята в хладкото мляко. Добавете захарта, 4 супени лъжици брашно и всичко се разбърква добре. Оставете маята да се активира и да шупне.

2. Към втасалата мая добавете яйцето, белтъка и олиото и разбъркайте. Добавете 1/2 от разтопеното масло, солта и киселото мляко и разбъркайте.

3. Постепенно добавяйте брашното и замесете средно меко тесто. Покрийте тестото с фолио и кърпа и оставете да втаса докато удвои обема си.

втасало тесто погача

Снимка: YouTube

4. Омесете полученото тесто и го разделете на шест части (5 равни и една по-малка). Оформете топчета. Разточете топките на кори с размер на чиния, като по-малката топка оставете покрита.

5. Намажете всяка с размекнато масло, поръсете с малко брашно и сложете в чиния и ги наредете една върху друга. Не покривайте последната кора.

кори тесто

Снимка: YouTube

6. След това разточете всички заедно на по-голяма кора и я нарежете на осем триъгълника. Навийте всеки триъгълник на кифличка. Разполовете ги.

тесто на триъгълници

Снимка: YouTube

кифлички от тесто

Снимка: YouTube

7. Подредете половинките около ръба на тава (32 см, застлана с хартия), като по-тънката страна трябва да е към центъра.

8. Разточете шестата топка тесто и с чаша с диаметър 5 сантиметра оформете 7 кръга. Подредете кръговете в средата на тавата под формата на цвете.

редене погача

Снимка: YouTube

9. Намажете погачата с жълтък, след което поръсете със сусам.

10. Оставете да почине за 15 минути, докато фурната загрява на 200 градуса, след което я изпечете за около 20 минути.

погача кифлички

Снимка: YouTube

погача на кифлички

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft