Казват, че в света няма съвършенство: може ли нещо да бъде едновременно бързо и просто, и в същото време вкусно и красиво? Отговорът е ДА - оказва се, че все пак има съвършенство и то е събрано в тази Перфектна торта !
Тя изглежда невероятно, има страхотен вкус и ще ви отнеме около 5-10 минути, за да я приготвите! Никой не вярва, че всичко е толкова просто. Ето и рецептатат за тази невероятна Шоколадова торта без печене :
Перфектната торта
Продукти:
бисквити - 200 г
ядки по избор - 100 г
масло - 80 г
щипка сол
Нутела или друг вид течен шоколад - 200 гр.
извара / крема сирене - 400 г
пудра захар - 50 г
сметана 33% - 200 мл
ядки и шоколад за украса
Приготвяне:
На първо място, трябва да приготвите основата за тортата. За нея вземете бисквити, в нашия случай шоколадови, и ги натрошете на дребни трохи. Същото направете и с избраните ядки, в нашия случай това са орехи, но могат да се заменят с всякакви други. Накрая разтопете маслото и комбинирайте всички съставки заедно, също добавете щипка сол. Разбъркайте всичко добре: трябва да получите доста хомогенна маса, която се поддава добре на оформяне и запазва формата си.
Разстелете полученото "тесто" във форма и го загладете добре. Много е удобно да направите това с обикновена чаша. Диаметърът на формата в нашия случай е 18 см.
Тортата е двупластова, като за първия блат са ви необходими Нутела или друг вид течен шоколад и извара/крема сирене – половината от общото приготвеното количество. С миксер ги разбъркайте до гладкост.
За втория блат разбийте сметаната и след това я смесете с останалата извара. При разбиване е по-добре да използвате пудра захар, а не кристална. Освен това, ако не обичате много сладко, тогава захарта изобщо не може да се добавя към този слой.
Поставете пластовете един след друг във формата: първо по-тежкия шоколад, а отгоре лекия крем с извара и сметана.
По желание украсете тортата с орехови трохи и разтопен шоколад, след което я приберете за малко в хладилника, за да се стабилизира.
Готово!