Съставки:
- Тесто:
- Яйца - 4 бр.
- Захар 2 с.л.
- Шипка сол
- Брашно - 180 г
- Мляко - 400 мл.
- Масло 30 г
Крем:
- Кремообразна извара 350 г
- Пудра захар - 100 г
- Сметана 33% - 200 мл.
Всякакви горски плодове (аз имам череши в собствен сок или можете да използвате настърган шоколад)
Предлагам рецепта за невероятно прост, но вкусен десерт, който със сигурност ще се хареса на всеки. Простотата на приготвяне е съчетана с изискан вкус, създавайки истинско кулинарно произведение на изкуството.
За тестото трябва да вземете яйца, добавете малко сол и захар към тях, разбъркайте всичко старателно.
След това добавете брашно, като се стараете сместа да стане гладка и без бучки.
След това добавете останалото мляко и добавете разтопеното масло, като постигнете абсолютна хомогенност на тестото.
Готовото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене тава с приблизителни размери 43х33 см и се слага в предварително загрята на 190 градуса фурна за 25 минути.
След като печенето е готово, оставете да се охлади за 10 минути, след което внимателно го обърнете от другата страна и оставете да изстине напълно.
За крема използваме студено крема сирене, към което добавяме пудрата захар и сметаната, като разбиваме с миксер до получаване на гъста маса.
Готовият крем се разпределя равномерно върху охладената кора и отгоре се нареждат черешите.
С голямо внимание навийте десерта на руло, след което го разполовете и украсете с пудра захар.