От доста време вместо хляб сервирам солени причъци, които в пъти са по-диетични и здравословни . Подходящи са и за супа, и за чай, и за салата , и за месо. Универсална закуска! Много по-интересно от банален хляб или дори пита хляб. Домашно хапване за всеки ден!
Ако искате да направите вашите пръчици от извара, можете да добавите малко захар или дори ванилова захар към тестото. Освен това предястието може да се сервира с масло, течен шоколад, конфитюр, кондензирано мляко или сос по избор .
Съставки
Извара 250 гр
кашкавал 100 гр
Пшенично брашно 200 гр
Масло 60 гр
яйце 1 бр.
подправки1 ч.л
готвене
Смесете извара, яйце и прованс билки.
Добавете разтопеното (не горещо) масло
Настържете кашкавалът на ситно ренде и добавете към изварата.
Постепенно добавете брашно и замесете гъсто тесто. Увийте го в домакинско фолио или плик и поставете в хладилник за половин час
Разточете охладеното тесто на пласт и след това нарежете на ленти. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 25 минути.
От това количество тесто получих около 40 солени пръчици . Ако не харесвате билките от Прованс, можете да ги изключите от списъка на съставките. Все пак ви съветвам да използвате някои подправки за овкусяване. Добър апетит!