За да накарате вашия тиган да блести като нов: въглеродните отлагания ще се отделят и храната няма да загори

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
За да накарате вашия тиган да блести като нов: въглеродните отлагания ще се отделят и храната няма да загори
336
Снимков материал: pixabay.com
За да накарате вашия тиган да блести като нов: въглеродните отлагания ще се отделят и храната няма да загори

Тиганите, които използваме всеки ден, в крайна сметка се покриват със слой въглерод и мазнина, което не само разваля външния им вид, но и усложнява процеса на готвене. Най-често въглеродните отлагания водят до изгаряне на храната и съдовете стават трудни за почистване.

Не бързайте обаче да използвате скъпи почистващи препарати! Има прост и доказан начин да възстановите новия вид на вашия тиган и да предотвратите загарянето на храната в бъдеще - просто като използвате сол и гореща вода.

Сварете 1 лъжица и тиганът ще стане като нов

Този метод работи за повечето видове тигани, включително чугунени и алуминиеви, и е идеално решение за тези, които искат да избегнат използването на химикали. Как работи този метод?

Солта е отличен абразив, който помага за премахване на мръсотия и мръсотия, без да уврежда повърхността на тигана. А горещата вода разтваря мазнините и остатъците от храна, които могат да останат по съдовете след готвене. Заедно те създават перфектната комбинация за цялостно почистване и предотвратяване на бъдещи изгаряния. 

Стъпки за почистване на тигана:

  • Загрейте тигана на умерен огън за няколко минути, докато се загрее.
  • Добавете 1 супена лъжица сол. Това количество е достатъчно за ефективно почистване.
  • Добавете гореща вода, но не я оставяйте да заври, за да не повредите ястието.
  • Оставете сместа за 5-10 минути, за да позволи на солта да разтвори мазнините и въглеродните отлагания.

Избършете тигана с мека гъба или четка, за да отстраните останалата мръсотия.

Този метод не само ще върне идеалния вид на съдовете ви, но и ще помогне да запазите тяхната функционалност за дълго време. Редовното използване на този метод на почистване помага да се предотврати изгарянето на храната, което е особено важно при приготвянето на сложни и празнични ястия.

За тези, които готвят често, си струва да запомните, че такива тигани издържат много по-дълго, ако използвате този метод редовно. Освен това с такъв чист тиган не само готвенето е по-лесно, но и самият процес става по-приятен, защото не е нужно да се притеснявате, че храната ще загори.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft