За да станат толумбичките двойно по-сочни и пухкави, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това с олиото (трик от старите сладкари):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За да станат толумбичките двойно по-сочни и пухкави, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това с олиото (трик от старите сладкари):
За да станат толумбичките двойно по-сочни и пухкави, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това с олиото (трик...
33681
За да станат толумбичките двойно по-сочни и пухкави, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете това с олиото (трик от старите сладкари):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви издадем рецептата за най-вкусните домашни толумбички . С един стар сладкарски трик ще се надуят двойно, даже тройно в тигана и ще бъдат супер пухкави, попиващи много сироп.

От тази смес излизат много толумбички, над 60 ако са големи, а ако са по-малки - 70-80 броя! 

Цялата тайна на рецептата е, че толумбичките трябва да се изпържат в студено олио. Това е стар сладкарски трик, който малцина знаят, така че понякога домакините остават разочаровани от домашните толумбички , когато не се получават като тези от сладкарниците.

При пържене в студено олио толумбите се получават ефирни и меки отвътре, а отвън - хрупкави. Те никога не прегарят в тигана и не попиват много олио.

Най-вкусните домашни толумбички

Продукти:

750 мл прясно мляко

150 мл олио

1 пакетче ванилова захар

една и половина малка чаша кафява захар

525 г брашно

3/4 пакетче бакпулвер

6 яйца

2 л олио

За сиропа:

2 кг захар

2 литра вода

Приготвяне: 

Сложете 750 мл мляко, 150 мл олио, ванилова захар и една и половина малка чаша захар в тенджера. Поставете тенджерата на котлона и оставете да заври. Бъркайте, докато захарта се разтопи.

домашни толумбички

Докато млякото се загрява, смесете отстрани 525 г брашно с три четвърти от пакетче бакпулвер. Добавете брашното към врящата течност и разбъркайте бързо, докато се образува топка тесто.

Полученото тесто се вари няколко минути, докато започне да се отделя от стените на тенджерата. След това го прехвърлете в друг съд, за да се охлади по-бързо. Разбърквайте от време на време.

В охладеното тесто започнете да добавяте едно по едно общо шест средно големи яйца. Когато сложите едно яйце, объркайте добре тестото до пълното му абсорбиране и чак тогава добавете следващото яйце.

Ако замесите тестото с миксер, тогава за шестте яйца ще ви трябват общо двадесет минути. Сложете полученото тесто в шприц, с чиято помощ да оформяте толумбичките - отделяйте ги с ножица до желания размер.

За това количество тесто са нужни 2 литра олио и 2 тенджери - докато половината се пържи, другото олио се охлажда. Горещите толумбички се поставят в студен сироп, така че може да е най-добре да го направите предния ден. Оставете ги в сиропа, докато се изпържи следващата доза.

пържене толумби

За сиропа: Сложете 2 кг захар и 2 л вода на огъня, след което оставете да ври 10 минути от момента на завиране. И допълнителен съвет: запържете толумбичките на 6-та степен на котлона, а когато започнат да покафеняват, намалете на 4.

сочни толумбички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft