За да стане шоколадовият сладкиш размазващо сочен и нежен, ви тряба само 1 продукт - необичайно, но какъв ефект!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За да стане шоколадовият сладкиш размазващо сочен и нежен, ви тряба само 1 продукт - необичайно, но какъв ефект!
За да стане шоколадовият сладкиш размазващо сочен и нежен, ви тряба само 1 продукт - необичайно,...
7439
За да стане шоколадовият сладкиш размазващо сочен и нежен, ви тряба само 1 продукт - необичайно, но какъв ефект!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте опитвали брауни , със сигурност сте останали впечатлени от сочния му шоколадов вкус. Днес ще ви научим как да направите перфектното брауни - структурата на този сладкиш е просто невероятна! Влажен, мек, деликатен и толкова шоколадов! Една секретна съставка - и получавате шедьовър! Цялата тайна е в добавянето на настъргана тиквичка към сместа - това добавя особена нежност и приятна структура на готовия сладкиш.

Рецептата е много проста и бърза. Ето как се прави перфектното шоколадово брауни :

шоколадово брауни

Форма 23 * 23 cm.

Всички съставки трябва да са на стайна температура!

За тестото:

150 гр.шоколад
130 гр.захар (на вкус)
2 средни яйца
50 гр.масло
40 гр.растително масло (50 мл)
+/- 130 гр.пшенично брашно
30 гр.какао на прах
200 гр.тиквички
5 гр.сода за хляб (1 ч.л.загладена)
0,5 ч.л.ванилова захар

За заливката:

60 мл прясно мляко / сметана
60 гр.захар
20 гр.какао на прах
30-40 гр.масло

Приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада с маслото. Разбийте яйцата със захарта, добавете содата и разбийте добре. Смесете сухите съставки (какао, брашно и ванилия), след което ги добавете с бъркане към яйцата. Разбъркайте, така че да няма бучки. Накрая добавете към сместа настърганата тиквичка и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, и загладете добре. Изпечете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. 

Междувременно пригответе глазурата, като смесите в тенджерка всички съставки и ги разтопите до течно състояние. Залейте охладеното брауни с течната глазура.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft