Вероятно знаете много факти за храната, но съм сигурна че тези 10 малки тайни ще ви изненадат!
Една ябълка на ден може да ви помогне да свалите килограми! Ябълките са богати на пектин, който съдържа разтворими фибри. Пектинът намалява разтварянето на захарите, което ви кара да се чувствате по-дълго време сити.
Царевицата е богата на биотин/витамин В7/, който стимулира производството на кератин.
Получавате енергия от динята. Много енергия от този прекрасен плод. Защо ли? Защото динята е богата на витамин В6, който има естествен тонизиращ ефект и дава енергия.
Сините сливи намаляват появата на разширени вени. Те съдържат тромбин, който спомага за намаляването на кръвните съсиреци.
Намаляват риска от рак на гърдата! Броколите съдържат естествен химикал, който се нарича индол-3-карбинол и помага за разграждането на раковите клетки.
Тя спомага за понижаването на нивото на кръвната захар и дори го регулира в допустимите норми.
Тези зелени скъпоценни камъни са богати на Омега 9 (здравословни мазнини) и подтискат глада!
Той намалява кръвното ви налягане и съдържа поли сулфиди, които успокояват артериите и помагат на кръвта да тече нормално.
Страдащите от мигрена трябва да употребяват телешко! То е богато на ниацин и намалява болката при мигрена.
Прекрасна добавка за италианската кухня. Намалява бактериалните инфекции. Съдържа естествена антибактериална съставка естрагол, който помага за предпазването от бактерии.
Знаете ли други интересни факти за храната, които бихте искали да споделите?