Името на тази вкусна туршиика вероятно е свързано с одобрението на някогашна влиятелна личност, защото вкусът й е наистина изключителен, а външният й вид е съблазнителен с яркостта и разнообразието от цветове.
съставки:
Домати 1 кг
2. Краставици - 1 кг
Лук - 300 г
Зеле - 300 г
Сладък пипер - 300 г
Моркови - 200 г
Сол - 2 с.л.
Захар - 100 гр
Оцет 9% - 80 мл.
Растително масло 150 мл
Голяма връзка пресни билки.
Люта чушка 1 бр.
Инструкции за готвене:
Приготвяне на краставиците : Нарежете краставиците на кръгли филийки и ги поставете в голям съд.
Зелето : Накълцайте старателно.
Домати : Нарежете наполовин .
Моркови : Първо нарежете наполовина, след това всяка половина отново наполовина и нарежете на ситно или използвайте корейско ренде.
Черен пипер : пожелание 6-7 зърна.
Лук : Нарежете на половин пръстени.
Зелените : Накълцайте.
Подправяне : Лютата чушка се нарязва на колелца (може да пропуснете тази стъпка).
Смесване : Смесете всички съставки, добавете 2 супени лъжици сол, 100 грама захар, 150 мл растително масло и 80 мл оцет 9%. Разбъркайте добре и оставете за 3 часа, като разбърквате от време на време. През това време туршийната салата трябва да пусне сок.
Разлагане в буркани : Салатата се нарежда в стерилизирани буркани, като се налива сок. Покрийте със стерилни капаци. Поставете кърпа на дъното на съда за стерилизация, поставете буркани отгоре и напълнете с вода до нивото на рамената на бурканите. Стерилизирайте литрови буркани за 30 минути, половин литрови буркани за 20 минути.
Подготовка за зимата : След стерилизация, обърнете бурканите с капачките надолу и ги увийте, докато изстинат напълно.
Тази туршия не само ще украси масата, но и ще добави ярко настроение към вашия обяд. Опитайте и се убедете сами!