4 Октомври 2014
18857
Снимков материал: pixabay.com
Много хора смятат, че по петната с потъмнял цвят на зеленчуците би могло да се съди, че те са отглеждани без химикали, но действително не е така. Тъмните петна по листата на зелето обичайно показват съдържание на гъбички.
Когато купувате зелка, на първо място я обърнете и погледнете кочана й. Притиснете го с пръсти - той трябва да е бял и твърд. Също така по него не би трябвало да има никаква слуз, мазнина или течност, а да е сух.Здравото зеле е със стегнати и плътно долепени едно до друго листа, които са избистрени, сочни и добре изпълнени, а не меки и сбръчкани. Въпреки че и да са малки на размери, зелките не бива да бъдат леки.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари