Ако искате прост и бърз сладкиш, за който няма да трябва да печете няколко вида тесто и за който ще имате време да правите паузи, докато
Прави се в няколко етапа и е перфектен за по- мързеливите съпруги, които искат да изненадат с домашен вкусен сладкиш, който се топи в устата.
Съставки:
150 g маргарин
250 g захар
4 жълтъка
250 g брашно
1 бакпулвер
100 g орехи, бадеми или лешници
200гр шоколад
2 l мляко
Приготвяне:
Смесете маргаринът със захарта, добавете жълтъците, измелените орехи, лешници или бадеми, които преди това може малко да попечете и всички останали съставки. Печете 40 минути на 180˚C.
Разбийте 4 белтъци, докато не получите пяна, в която да добавите 200 g разтопена захар с ½ чаена лъжица вода, на слаб огън, докато леко се изпари. Сместа от сметана и захар нежно я слагате на сладкиша, който ще извадите от фурната.
Накрая прибавяте отгоре шоколадова глазура, която ще направите от 3 супени лъжици вода, 3 супени лъжици захар, 100 g шоколад и 80 g масло.
Оставя се да се охлади в хладилника, а след това се наслаждавайте на всяко залче, което ще ви се топи в устата.