Кой ли не обича мекици? Мнозина не се осмеляват да ги приготвят сами, а всъщност е много лесно и рецептата може да приготви и начинаещ кулинар. Освен това днешното предложение ще зарадва и всички, които спазват Коледния пост.
1. В купа за месене поставете всички съставки и омесете много меко тесто (добавяйте по малко от топлата вода, докато тестото добие нужната консистенция). Трябва да е по-скоро течно, отколкото твърдо.
2. Оставете тестото да втаса на топло, докато образува хубави шупли, а след това с лъжица разбъркайте и оставете да втаса още веднъж.
3. От втасалото тесто късайте с ръце топки и ги наредете в съд, намазан с олио.
4. От всяко топче с разтеглете мекица с намазнени ръце и ги изпържете в по-голямо количество добре загрято олио до зачервяване от двете страни.
Поднесете мекиците поръсени с пудра захар или с каквото предпочитате!