За него не ви трябват нито яйца, нито мляко, нито мазнина - перфектният шоколадов сладкиш е сочен и пухкав:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За него не ви трябват нито яйца, нито мляко, нито мазнина - перфектният шоколадов сладкиш е сочен и пухкав:
За него не ви трябват нито яйца, нито мляко, нито мазнина - перфектният шоколадов сладкиш е сочен...
133368
Източник: gotvetesmen.com
За него не ви трябват нито яйца, нито мляко, нито мазнина - перфектният шоколадов сладкиш е сочен и пухкав:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички любители на шоколада обожават този шоколадов сладкиш - сочен, пухкав, с разтапяща шоколадова глазура. Най-доброто тук е, че за него не ви трябват нито яйца, нито мазнина, нито мляко.

Цялата тайна е в използването на най-обикновена майонеза, която замества успешно всички тези продукти. Ето как се прави този вкусен шоколадов сладкиш с майонеза :

Шоколадов сладкиш с майонеза

Продукти:

200 г (1 ч. ч.) майонеза

1 ч.ч. вода

2 ч.ч.брашно

5 с.л.натурално какао на прах

1 ч.ч.захар

2 ч.л.бакпулвер или сода сода бикарбонат

ванилия

Глазура:

200 гр.шоколад (най-добре кувертюр, тъмен, но може и с млечен)

100 гр.краве масло

шоколадов сладкиш с майонеза

Приготвяне:

В купа разбъркайте първо сухите съставки, така че да се получи еднородна смес. Към нея добавете майонезата и водата, и разбъркайте. Може с най-обикновена шпатула или вилица, не е нужно да използвате миксер. Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма. Печете 25 минути в загрята на 180 градуса фурна. 

Пробвайте готовността с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.

Ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 минути, а температурата - на 160 С.

За глазурата:

Най-напред разтопете на водна баня или в микровълнова фурна шоколада, след което добавете маслото и разбъркайте добре до получаването на гладка, лъскава смес.

Оставете изпечения сладкиш да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата. 


СЪВЕТ: Ако искате да направите здравословна и нискокалорична версия на сладкиша, използвайте майонезата без яйца и мляко по тази уникална рецепта!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft