За нея заделям винаги чашка от най-хубавото кафенце, иначе не става. Толкова безобразно вкусна е, че засрамва даже Тирамисуто!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За нея заделям винаги чашка от най-хубавото кафенце, иначе не става. Толкова безобразно вкусна е, че засрамва даже Тирамисуто!
За нея заделям винаги чашка от най-хубавото кафенце, иначе не става. Толкова безобразно вкусна е,...
19613
За нея заделям винаги чашка от най-хубавото кафенце, иначе не става. Толкова безобразно вкусна е, че засрамва даже Тирамисуто!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кафето - един от най-популярните продукти в света, като по обем на продажбите го надминава единствено маслото. Не е изненадващо, че тортите с кафе  са толкова желани от всички, но да ги приготвят сами се осмеляват малцина.

Ние ви уверяваме, че приготвянето на тортата  "Latte Macchiato"  само изглежда сложно. В действителност, тя е  проста пандишпанова торта  на основата на извара или крема сирене.

За крем-ликьора в тортата успешен избор би бил  Бейлис или Амарето , а бисквитите може да замените с домашно изпечени. Единствено е желателно да изберете такива с кръгла форма за декорацията.

Съставки:

200 гр. масло

150 гр. захар

4 яйца

80 гр. брашно

1/4 ч.л. сол

100 гр. какао на прах

2 с.л. олио

2 с.л. вода

1/2 ч.л. бакпулвер

90 гр. пудра захар

220 гр. мляко на прах

400 гр. крема сирене (тип Филаделфия ) или фина извара

300 мл кафе еспресо

100 мл крем ликьор

10 бисквити

Приготвяне:

  1. Разбийте яйцата със захарта и солта за 7 минути. След това добавете водата и олиото, и разбъркайте. Постепенно добавете брашното, какаото и бакпулвера. Полученото тесто изсипете в намазана с масло форма и печете в продължение на половин час при 180 градуса.
  2. През това време пригответе крема. За тази цел в блендер разбийте маслото с пудрата захар. След това добавете крема сиренето, млякото на прах и разбъркайте отново.
  3. Топнете бисквитките за кратко в смес от кафе и ликьор, докато добре се напоят.
  4. Разделете блата на две части. Съберете тортата така: блат, крем, напоени бисквити, какао на прах. Повторете същото с втория блат. Сега трябва само да я сложите в хладилника и да чакате добре да се напои (поне 5-8 часа).
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft