Днес ще ви представим една изключително простичка и евтина рецепта , с която може да поминете и на обяд, и на вечеря, че и на закуска! Става дума за един от най-обичаните испански специалитети, който традиционно се приготвя във всеки дом от десетилетия - прочутата испанска тортиля , за която са ви нужни само 3 много евтини съставки и 15-тина минутки време.
Приготвя се много лесно и бързо, така че е чудесно решение за обяд, ако имате внезапни гости. Вероятно вече имате съставките в хладилника, но винаги можете да обогатите ястието с желани съставки като гъби, чушки, домати, спанак или може би пилешко месо, колбаси или бекон.
Можете също така да направите картофената тортиля за закуска, а добрата новина е, че домакините, които пестят семейния бюджет ще похарчат само около 5 лева за тази рецепта.
Картофена тортиля
Продукти:
1 глава лук
4 яйца
4 средно големи картофа
масло, сол, черен пипер и подправки по желание
Приготвяне:
Обелете картофите, настържете ги и изцедете сока. Нарежете лука на тънки кръгчета. Загрейте олио в тиган на котлона, след това добавете съставките и оставете на бавен огън, докато картофите покафенеят.
Разбийте яйцата и ги добавете към запържените картофи и лук (които преди това сте отцедили от излишното олио).
Загрейте отново масло в тигана и изсипете вътре цялата смес. След няколко минути покрийте тигана с чиния и обърнете, така че тортилята да остане върху чинията, след което я върнете в тигана, така че другата страна да се изпече.
Тортилята е готова, когато се изпече от двете страни. Прехвърлете я обратно в чинията по гореспоменатия начин, за да не загуби формата си.
Нарежете вкусотията на триъгълници и сервирайте със сирене, кисело мляко или сезонна салата.