Вкусни крокети от картофи с разтопен кашкавал в средата и слой хрупкав бекон- звучи фантастично, нали?
Въпреки, че звучи сложно, този специалитет ще направи за по-малко от половин час.
За тази необичайно сочна вечеря са ви нужни следните съставк и:
Варени картофи
Кашкавал
Масло
1 чаша галета
бекон
Масло
Подправки по желание
Варените картофи пасирайте заедно с малка кубче масло, докато не получите тесто. Подсолете го и подправете.
Нарежете кашкавалът на кубчета със среден размер.
Вземете една кубче кашкавал и го опаковайте в тестото от картофи, докато оформите топка.
На всяко топче омотайте 1-2 парчета бекон в зависимост от размера и закрепете с клечка за зъби.
Топчетата се овалайте в галетата и накрая запържете в дълбок тиган с олио, докато не получи златист цвят.
Сервирайте със сметана и ситно накълцан лук.