Този невероятен шоколадов сладкиш е всичко, за което сте мечтали - мек, пухкав, с наситен вкус и аромат. Най-интересното е, че за него не ви трябват нито яйца, нито масло, но резултатът е взривяващо вкусен сладкиш с наситен шоколадов вкус.
Шоколадов сладкиш Вулкан
Продукти:
240 гр. брашно
300-400 мл кокосово мляко
150 гр. захар
щипка сол
3 с.л. какао
10 гр. бакпулвер
За глазурата:
10 гр. масло
100 гр. шоколад
2 с.л. прясно мляко
20 гр. кокосови стърготини
Приготвяне:
Изсипете кокосовото мляко в тенджера и загрейте леко.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете брашното с бакпулвера, какаото и солта, и пресейте сместа в купа. Изсипете захарта и разбъркайте цялата смес до еднородност, след което изсипете вътре топлото мляко. Смесете с шпатула, така че да се получи хомогенна маса.
Покрийте формата за печене с намазнена хартия за печене, излейте тестото, почукайте формата, така че въздушните мехурчета да излязат, и поставете във фурната за 40 минути. Охладете изпечения сладкиш.
Начупете шоколада на парчета в тенджера и сложете на слаб огън или водна баня. Щом се втечни, дръпнете от огъня, охладете леко и добавете маслото, след което разбъркайте до гладка смес.
Намажете сладкиша с коняк или ром със силиконова четка. Покрийте отгоре с шоколадова глазура и украсете по ваш вкус. Можете да използвате кокосови стърготини, бадемови листенца и т.н.