Върховна вкусотия с картофи и кайма - цепваш, пълниш и заливаш със сос! Невероятно е:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върховна вкусотия с картофи и кайма - цепваш, пълниш и заливаш със сос! Невероятно е:
Върховна вкусотия с картофи и кайма - цепваш, пълниш и заливаш със сос! Невероятно е:
14443
Върховна вкусотия с картофи и кайма - цепваш, пълниш и заливаш със сос! Невероятно е:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В интернет попаднах на много интересна рецепта с тиквички, като реших да използвам картофи и я модифицирах малко. Тиквичките се готвят много бързо, а за картофите трябва малко повече време. Това ястие е толкова вкусно, че следващия път ще го направя в двойно количество.

Пълнените картофи с месо са оригинално ястие, за което трябва да вложите малко усилия (не е от рода "разбийте, залейте и запечете"), но резултатът, който ще получите, наистина си заслужава, особено ако искате да направите впечатление на вашите гости. Ето какво ви трябва за вкусните пълнени картофки с кайма :

Пълнени картофи с кайма

Продукти:

2-3 големи картофа

400 г кайма

половин глава лук

зелени подправки на вкус (магданоз, риган, босилек, копър...)

3 скилидки чесън

1 яйце

сол и черен пипер за вкус

За паниране:

2-3 яйца

малко червен и черен пипер

брашно

За соса:

2 глави лук

2 скилидки чесън

100 г доматено пюре

300 мл вода

по 1 чаена лъжичка сол и захар

подправки на вкус

Приготвяне:

Изберете по-големи и по-дебели картофи, които да нарежете на кръгчета. Измийте ги добре със студена вода и ги обелете. След това ги нарежете на кръгчета, а след това всяко кръгче разрежете по средата, така че да се получи нещо като "мидена черупка", тоест да може да се напълни с плънка отвътре.

Така нарязаните като "джобчета" картофени кръгчета се слагат в голяма купа със студена вода и когато нарежете всички картофи, излейте тази вода, изплакнете ги и напълнете купата с нова, студена вода. През това време пригответе пълнежа:

ЗА ПЛЪНКАТА: В каймата се слага едно яйце, овкусява се със сол, черен пипер и подправки, които обичайно използвате, добавя се смлян или ситно нарязан лук и чесън, след което се разбърква добре, докато стане компактна сместа.

кайма с подправки

В отделни чинии пригответе необходимите продукти за паниране: в една чиния разбийте яйцата с вилица, добавете подправките и след това добавете малко брашно, колкото да сгъсти леко яйцата, а в друга отделна чиния сложете брашно.

панировка картофи

Започнете с пълненето на картофите, тоест напълнете всяка "черупка" с готовата смес от кайма. Така приготвените картофи се потапят първо в брашното, а след това в яйцата, след което се пържат в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни.

пълнени картофи с кайма

Изпържените пълнени картофи се нареждат в тава. 

За соса: лукът и чесънът се нарязват на ситно, след което се запържват в малко олио, докато омекнат. Добавете всички подправки, доматеното пюре и водата и разбъркайте до гладкост.

панирани пълнени картофи

панирани картофи с доматен сос

Оставете соса да поври, докато течността поизври, след което с тази смес залейте картофите. Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час до 40 минути, тоест докато се изпари цялата вода и остане малко сос. 

пълнени панирани картофи

Поднесете със свежа салата.

пълнени картофи с кайма

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft