Червеното цвекло подобрява зрението, премахва мазнините в черния дроб, подобрява функционирането на дебелото черво! Разберете повече за полезните свойства на този незаменим зеленчук!
Учените са прекарали доста време в провеждането на изследвания, за да научат повече за цвеклото и неговата необичайна комбинация от антиоксиданти. Цвеклото е зеленчук, което може да ви помогне да загубите един тон мазнини и има силни анти-канцерогенни свойства.
Уникалната комбинация от хранителни вещества в цвеклото го правят невероятен зеленчук.
Силните съдоразширяващи свойства, органичния азот и флавоноидите (растителните пигменти) предизвикали най-големите фармацифтични компании да проведат сериозни проучвания, продължили безброй часове, за да съберат, колкото се може повече факти за ползите за здравето от цвеклото.
Полезните свойства на червеното цвекло:
Цвекло то е лесно смилаем зеленчук.
Консумирането на сок от цвекло не само ще подобри детоксикацията на тялото ви, но също така и ще ви помогне да избегнете запек и проблеми със стомаха.
Контролира нивата на холестерола.
Цвеклото намалява лошия холестерол и повишава нивото на добрия холестерол в организма.
Облекчава умората.
Цвеклото съдържа нитрат, който помага за намаляване на умората и ви прави по-устойчиви на различни болести.
Той е природен диуретик.
Редовната консумация на червено цвекло изчиства организма от токсини.
Понижава кръвното налягане.
Сокът от червено цвекло може да предотврати сърдечни атаки и ви предпазва от рак особено от рак на дебелото черво.