Бабините гозби са нещо, за което си припомняме с носталгия. Те носят някакъв особен привкус на минало и безгрижно детство, когато, уморени от играта навън, сме се нахвърляли гладни върху трапезата.
Бабината пърженица
Продукти:
2 необелени патладжана
2 необелени тиквички
1 кг чушки
2 глави лук
2 кг домати
5 скилидки чесън
сол
олио
1 връзка магданоз
Приготвяне:
В голям тиган сложете повечко олио да загрее. Нарежете чушките, патладжаните, лука и ги сложете да се пържат, като разбърквате периодично. През това време обелете доматите и част от тях нарежете, а останалите настържете на едро ренде. Нарежете и тиквичките. Щом зеленчуците в тигана са се запържили, прибавете тиквичките и доматите. Нарежете чесъна, магданоза и ги сложете в ястието. Оставете ястието да къкри до изпаряване на водата.
Поднесете го топло, поръсено с бучка бяло сирене и естествено - с много хляб!