За тази сланинка ще ви завиди всеки дядо на село: не жълтее, остава крехка дълго и трае много повече!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За тази сланинка ще ви завиди всеки дядо на село: не жълтее, остава крехка дълго и трае много повече!
За тази сланинка ще ви завиди всеки дядо на село: не жълтее, остава крехка дълго и трае много...
39836
За тази сланинка ще ви завиди всеки дядо на село: не жълтее, остава крехка дълго и трае много повече!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Признайте си, и вие тайничко обичате да похапвате крехка домашна сланинка, въпреки, че внимавате за линията си. Кой ли не се е поддал на това вкусно зимно изкушение? Начините за приготвяне на  домашна сланина  са много - всяко домакинство си има собствена тайна: някои я приготвят с праз , други със смес от подправки ... 

Ние пък решихме да споделим с вас една уникална рецепта за  сланина в саламура  (концентриран разтвор на обикновена сол, използван за осоляване на месо, свинска мас, риба). Крайният продукт е идеално съхранен, не става жълт, запазва вкусовите си качества дълго! И така:

Сланина в саламура

Продукти:

2 кг сланина

5 чаши вода

1 чаша сол

3-5 дафинови листа

10 зърна черен пипер

5-8 скилидки чесън

Приготвяне:

  1. Пригответе саламурата . Изсипете водата в тенджера, добавете солта, поставете върху огъня, разбъркайте, за да разтворят кристалите на солта. Оставете саламурата да заври и дръпнете от огъня.сланина в саламура
  2. Нарежете сланината на малки парченца, така че да е удобно да ги пъхнете в 3-литров буркан. Подредете ги по-хлабаво, като периодично вмъквате между слоевете сланина измитите дафинови листа, зрънцата черен пипер и нарязания чесън.домашна сланина
  3. Залейте сланината с охладената саламура и покрийте буркана с капак, без да го затваряте. Оставете да престои един ден на стайна температура, след което можете да го поставите в хладилника за 10-14 дни.сланина в буркан
Сигурно знаете, че сланината е здравословен продукт, съдържащ арахидонова киселина, която отсъства в растителните мазнини. Това вещество участва в имунните процеси и метаболизма на холестерола. Редовното похапване на няколко парчета сланина ще ви осигури отлично здраве и дори, според токсиколозите, ще изтегли от тялото радионуклидите! Останете здрави и не забравяйте да споделите нашите рецепти с приятели.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft