За тази ТУРСКА торта легенди се носят! По-вкусна и сочна даже от баклавата и реването:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За тази ТУРСКА торта легенди се носят! По-вкусна и сочна даже от баклавата и реването:
За тази ТУРСКА торта легенди се носят! По-вкусна и сочна даже от баклавата и реването:
40965
За тази ТУРСКА торта легенди се носят! По-вкусна и сочна даже от баклавата и реването:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме за вас рецептата на фантастичен турски десерт , наречен Плачеща торта . Името е получено от сочния блат, който е покрит с горещо какао и следователно е прекрасно напоен.

Този вкус се допълва от пухкавия разкошен крем и шоколадовата заливка накрая - истински букет от най-вкусните съставки! Ето и рецептата за легендарната турска торта :

плачеща торта рецепта

Плачеща торта

Продукти:

80 г кристална захар

1 пак. ванилова захар

140 g брашно

1 пак. бакпулвер

10 г какао

60 мл олио

60 мл прясно мляко

2 яйца

За напояване:

80 г прясно мляко

1 чаена лъжичка какао

Крем:

250 г маскарпоне

80 г захар

400 мл сметана за разбиване

2 пак. ванилова захар

Шоколадова глазура:

200 мл сметана за разбиване

100 гр. шоколад

Приготвяне:

съставки торта

Разбийте на гъста пяна яйцата за пандишпановия блат.

Добавете млякото, олиото и разбъркайте.

Накрая добавете пресятите насипни съставки в сместа.

тесто блат

Изсипете тестото във форма, застлана с хартия за печене.

какаов блат

Печете на 180 градуса за около 15 минути.

За сиропа: смесете какаото в горещото мляко.

Набодете пандишпановия блат и залейте с какаото.

сиропиран блат

Оставете да изстине.

сметанов крем

Разбийте сметаната с маскарпонето и захарта.

След като нанесете сметановия крем върху изстиналия блат, оставете тортата на хладно за 10 минути, докато приготвяте глазурата.

Пригответе глазурата като начупите шоколада и го разтворите в гореща сметана.

След това изсипете шоколадовата глазура върху разбитата сметана и приберете тортата в хладилник за 4 часа.

торта глазура

Оставете да стегне и сервирайте.

плачеща торта парче

турска плачеща торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft