За тази чудна вкусотия не трябва и грам месо, а докато се пече, ароматът събира и съседите на масата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За тази чудна вкусотия не трябва и грам месо, а докато се пече, ароматът събира и съседите на масата!
За тази чудна вкусотия не трябва и грам месо, а докато се пече, ароматът събира и съседите на...
7927
За тази чудна вкусотия не трябва и грам месо, а докато се пече, ароматът събира и съседите на масата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ястието, което сме ви приготвили днес, е достоен конкурент на мусаката , въпреки, че за приготвянето му не се използва и грам месо! Тази зелева запеканка  е вкусна, хранителна и много апетитна. И най-важното, докато се пече, уханието ще събере цялото домочадие на масата много преди края на готвенето. Ястието се получава невероятно, прави се лесно от обикновено налични във всеки дом продуктиЗелевата запеканка  е идеална за обяд или вечеря.

запеканка със зеле

Продукти

Плънка

Приготвяне

Обелете лука, нарежете го и го прехвърлете в тиган с добре загрято олио. Запържете го за 2 минути. През това време обелете морковите и ги настържете на ренде. Добавете морковите към пържения лук и разбъркайте добре. Нарежете зелето и добавете към зеленчуците в тигана. Смесете добре всичко и гответе на умерена температура до омекване.

Пдоправете зелето със сол и черен пипер на вкус, добавете подправки по желание, разбъркайте и оставете да поври още 2 минути. Нарежете лаваша на малки квадратчета. Разпределете плънката върху квадратите и ги увийте на рула. Намажете подходяща форма или тавичка с масло. Нарежете готовите рулца на малки парчета, така че да стигат точно под височината на формата.

Подредете зелевите рулца във формата. В купа разбийте яйцата, добавете заквасената сметана, сол и черен пипер на вкус.

Леко разбийте всичко и добавете млякото. Разбъркайте отново. Получената заливка разпределете равномерно във формата. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете запеканката 35-40 минути, след което я поднесете гореща.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft