СТОЛИСТНИ банички с масло - 3 съставки и хляб даже не ти трябва! Лесно на тиганче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СТОЛИСТНИ банички с масло - 3 съставки и хляб даже не ти трябва! Лесно на тиганче:
СТОЛИСТНИ банички с масло - 3 съставки и хляб даже не ти трябва! Лесно на тиганче:
8395
СТОЛИСТНИ банички с масло - 3 съставки и хляб даже не ти трябва! Лесно на тиганче:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази стара рецепта за столистен хляб с масло е идеалният дразнител за нашите обонятелни сетива и гурме рецептори! Прекрасна за приготвяне, ще ви върне в детството, когато нашите баби опъваха корите по цялата маса, а ние гледахме с възхищение как се приготвя най-вкусната домашна баница. Технологията е същата като при приготвяне на банично тесто с тази разлика, че в случая липсва плънката (може да я добавите по желание):

Столистни банички с масло

Продукти:

650 г брашно

1,5 супени лъжици сол

450 мл вода

За намазване:

100 мл олио

120 г масло

С това тесто можете да правите различни баници и бюрек със сирене, месо, картофи, череши, ябълки...

Но и изпечено само така е изключително вкусно и фино.

Приготвяне: 

Сложете всички изброени съставки за тесто в купа и бъркайте с приставките за тесто на миксера, докато всичко получи хубаво гладко тесто. Ако нямате миксер за тесто, разбъркайте го на ръка и след това го разделете на 2 равни части, топки.

разточено тесто

Всяка топка поотделно разточете с точилка в овална форма и я намажете с олио. Покрийте с фолио и оставете тестото да почине за около 1 час. Намажете всяка кора отгоре с олио и я разтегнете малко с точилка, след което издърпайте с ръце.

Разтегнете тестото с ръце, като внимавате да не го скъсате, така, че да заеме цялата маса. След това намажете отново с много олио отгоре. Прегънете едната страна на кората до половината маса, след това и срещуположната.

тънка кора

Отново намажете тестото с олио, след което повторете прегъването от другите две страни и така докато оформите кубче, което е идеално за тавата, в която ще печете хляба (баницата). Тази кора се оставя в средата на масата и върху нея по същия начин се разтяга втората кора.

Важно е само с всяко сгъване да се намазват добре корите, като накрая корите се намазват отделно с масло. След това ги поставете една върху друга в намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути.

столистен хляб

Хлябът е многолистен, кух отвътре, но все пак сочен. Не е много мазен, идеален е за всякакъв вид ястия и е най-добре да се яде с кисело мляко. 

хляб от банично тесто

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft