50 гр. шоколад
70 гр. кокосови стърготини
1/2 ч.ч. орехи (бадеми, кедрови ядки, кашу)
1/2 ч.ч. захар (фина или пудра)
1 белтък
Загрейте фурната на максимална мощност - около 260 градуса.
Смелете шоколада и ядките; смесете с кокосовите стърготини (може да ги смелете в кафемелачка).
Разбийте белтъка и когато стане на пяна (след около 2 минути) добавете фината или пудра захар. Разбийте на твърда пяна - още 2-3 минути.
Внимателно объркайте белтъка в шоколадово-кокосовата смес.
Оформете с лъжица купчинки от сместа върху фолио и пъхнете в предварително загрятата фурна за една минута! Не печете бисквитите по-дълго, защото ще изгорят! След минута изключете фурната и просто забравете бисквитките вътре, докато изстинат, без да отваряте вратичката на фурната! Препоръчително е да се оставят за 24 часа, но може и по-кратко, примерно за 3-4 часа или една нощ.
Внимание! Не се лъжете от вида им и не печете бисквитите повече от минута, те ще се допекат в горещата фурна.