Забравете пържените и грилованите! Това е най-голямата лятна вкусотия от тиквички - РАЗХЛАЖДАЩА КРЕМ-САЛАТА:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Забравете пържените и грилованите! Това е най-голямата лятна вкусотия от тиквички - РАЗХЛАЖДАЩА КРЕМ-САЛАТА:
Забравете пържените и грилованите! Това е най-голямата лятна вкусотия от тиквички - РАЗХЛАЖДАЩА...
25207
Забравете пържените и грилованите! Това е най-голямата лятна вкусотия от тиквички - РАЗХЛАЖДАЩА КРЕМ-САЛАТА:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе една от най-вкусните салати по много лесен и лесен начин. За предстоящите жарки дни поднесете гостите си с нещо ново и ги зарадвайте. Вместо поулярните шопска и руска салати направете тази фантастична кремообразна салата с тиквички . Ето какво ви трябва:

разхлаждаща салата с тиквички

Разхлаждаща крем-салата с тиквички

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

4 средно големи зелени тиквички

4 големи скилидки чесън (или на вкус)

7-8 супени лъжици гъсто кисело мляко или заквасена сметана

1 шепа орехи

няколко супени лъжици зехтин (35- 40 мл)

1 щипка сол или на вкус

НАЧИН НА РАБОТА: 

Тиквичките се измиват добре със студена вода, отстраняват се двата края (стъблото и гърба, надебелената част), след което се настъргват на едро ренде. Загрейте 6-7 супени лъжици зехтин (40 мл) в широк тиган с незалепващо покритие на умерена температура.

млади тиквички

настъргани тиквички

В олиото се запържват една-две шепи едро смлени орехи. От момента на загряване орехите се запържват за 5 минути при непрекъснато бъркане, докато замиришат леко и леко покафенеят, на средно-умерена температура.

запечени орехи

Към запържените ядки се добавят настърганите тиквички. Намалете температурата, разбъркайте и оставете тиквичките постепенно да пуснат сока си. Задушете ги, като разбърквате от време на време, докато течността се изпари. Посолете ги на вкус.

тиквички с орехи

Когато тиквичките се сварят и омекнат се прехвърлят в отделна купа и се оставят настрана да се охладят. След това добавете четири скилидки чесън, настъргани или пресовани през преса, а може и на много ситно (по желание).

задушени тиквички с орехи

тиквички с чесън

Към сместа се добавят 7-8 супени лъжици гъсто кисело мляко или заквасена сметана и се подправя с щипка сол или на вкус. Добавете заквасената сметана постепенно или на няколко партиди, за да прецените правилната консистенция.

тиквички с кисело мляко

Сместа трябва да е гъста и да се гребва с лъжица. Разбъркайте съставките, докато ароматите се разпределят добре и се балансират. При необходимост охладете салатата в хладилник преди сервиране, но може да се сервира и веднага по следния начин:

млечна салата с тиквички

Изсипете сместа в овална декоративна чиния, разстелете, направете вълни, полейте с малко зехтин, поръсете червен пипер, малко смлени орехи и украсете със зелени стръкчета копър. 

млечна салата от тиквички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft