Това е най- деликатният сладкиш , който някога сте опитвали, и всичко - благодарение на крема! Не пропускайте да приготвите този революционен ябълков сладкиш с домашен крем , пред който бледнеят и шарлотата, и щрудела с ябълки. Не пропускайте да приготвите нашето ябълково изкушение , за да зарадвате приятелите и семейството си.
Божествено вкусен ябълков сладкиш
Продукти:
За крема:
250 мл прясно мляко
1 яйце
50 гр.
15 гр. царевично нишесте
ванилия на вкус
За тестото:
2ябълки
200 г брашно
100 г захар
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
ванилия на вкус
100 мл прясно мляко
Приготвяне:
За да приготвите крема, просто смесете всички изброени по-горе съставки и първо разбъркайте с помощта на миксер или бъркалка, а след това поставете на огън с ниска интензивност, за да къкри, като разбърквате през цялото време, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади.
Отрежете кората на ябълките, почистете ги от семето и нарежете на тънки филийки или парчета.
Сега пригответе тестото. За целта добавете захарта към счупените яйца и разбийте, докато масата стане гъста и стабилна. Ще отнеме 5-7 минути.
Смесете бакпулвера и брашното, и пресейте на части в разбитата яйчена смес. Бъркайте до гладко тесто, след което сложете ябълките в него и разбъркайте.
Вземете форма за печене, поставете хартия за печене на дъното ѝ, а отгоре изсипете тестото. Залейте го с охладения крем.
Включете фурната и загрейте до 180 °. Печете сладкиша за около половин час.
След охлаждане поръсете с пудра захар и сервирайте.