Забулени яйца върху задушени гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Забулени яйца върху задушени гъби
Забулени яйца върху задушени гъби
admin
Добавена от: admin
11271
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 яйца
300 г гъби
125 г (1 пакетче) краве масло
2 чаени чаши вода
1 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица оцет
черен пипер и сол на вкус

Почистените и измити гъби се нарязват на филийки и се задушават до омекване в 2/3 от мазнината и 1 кафена чашка гореща вода (която постепенно се прибавя), подправят се със сол и черен пипер на вкус и се разпределят в 5 чинии за поднасяне.
В съд с вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се пускат от ниско яйцата, похлупват се с капак и се парят на слаб огън, докато жълтъкът се забули от белтъка. Изваждат се с решетеста лъжица, поставят се (по 2 бр.) върху гъбите и се заливат с останалата 1/3 от маслото, предварително разтопено, посолено и оцветено с червения пипер. Ястието се поднася веднага след приготвянето му.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft