за 2 порции:
6 дебели резена домати (на грозд)
2 ч.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин екстра върджин
сол
черен пипер
2 резена бял селски хляб
1 скилидка чесън
1-2 с.л царевични зърна
2 забулени яйца (предварително приготвени)
2 с.л. песто (по желание – зелено, червено или домашно приготвено)
1 с.л. нарязан магданоз
пармезан – на тънки люспи, нарязан с помощта на белачка за зеленчуци
1 с.л. кедрови ядки, леко запечени
зехтин
сол
Махнете сърцевината на домата и го нарежете на дебели резени. Намажете двете страни на всяко парченце с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Загрейте грил-тиган, докато запуши. Запечете доматените резени за минутка от всяка страна. Извадете ги и ги оставете настрана.
Запечете хлебните резени на грил или в тостер. Втрийте скилидката чесън добре във всяка филийка.
Забулете яйцата – до желаната готовност. Махнете ги от водата и ги поставете върху чиста памучна кърпа за по-малко от минута.
Започнете да асемблирате ястието върху филийките хляб: първо подредете доматените резени, след това царевичните зърна, забулените яйца. Покрийте с песто, нарязаните подправки, пармезановите люспи, кедровите ядки, няколко капки зехтин и малко сол.