Забърквам я, слагам в хладилника, а докато си изпия кафето, тортичката е готова! Всяка хапка те води право в рая!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Забърквам я, слагам в хладилника, а докато си изпия кафето, тортичката е готова! Всяка хапка те води право в рая!
Забърквам я, слагам в хладилника, а докато си изпия кафето, тортичката е готова! Всяка хапка те...
1320264
Забърквам я, слагам в хладилника, а докато си изпия кафето, тортичката е готова! Всяка хапка те води право в рая!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили вкусна торта , с която може да изненадате близките си. За нея не трябва да бъркате и месите тесто от вечерта, а после през 5 минути да тичате до фурната и да проверите дали е изпечено.

Просто подредете пластове от бисквитите и вкусния крем , оставете в хладилника да стегне, а през това време изпийте чаша кафе или чай.

Толкова е лесно! 

Съставки:

48 бишкоти или бисквити

500 гр. извара или сирене тип Маскарпоне

1 чаша захар

250 мл заквасена сметана

100 гр. масло

150 гр. сушени сливи

тъмен шоколад на вкус

Приготвяне:

  1. Залейте с вряла вода сините сливи, оставете да се накиснат 15 минути. Отцедете и накълцайте ситно.
  2. Разбийте сиренето с миксер със захарта. Добавете заквасената сметана и разбъркайте добре.
  3. Добавете размекнатото масло. Отново разбъркайте.
  4. Сложете първия слой от меки бисквитки и намажете с част от крема. След това поръсете с накълцаните сини сливи. Отгоре подредете още един слой от бисквити/бишкоти и повторете цялата процедура. В резултат трябва да получите четири слоя.
  5. Оставете малко крем за покриване на тортата и страните ѝ. Украсете с какао на прах или настърган шоколад.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft