Завивам плънката на руло и замразявам-После се нарязва и пържи-Яко вкусно!
17 Февруари 2021
9603
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това ястие от кайма винаги е приготвяно от майка ми. Оказва се нежен, ароматен и изобщо не е мазен. Ето защо тази рецепта толкова напомня на детството. Страхотна алтернатива на обичайните кюфтета!
Продукти:
- 500 г кайма;
- 1 глава лук;
- 150 г кашкавал;
- 1 яйце;
- сол пипер ;
- масло.
За тесто:
- 250 мл мляко;
- 2 яйца;
- 10 с. л. брашно;
- сол пипер.
Как да готвя:
- Настържете лука на ситно ренде.
- Добавете яйце, сол и черен пипер.
- Разбъркайте всичко добре.
- Върху фолио разстиламе под формата на правоъгълник.
- Отгоре се разпределя настърган кашкавал.
- Внимателно навийте на руло.
- Увийте рулото в прозрачно фолио, поставете във фризера за няколко часа.
- Пригответе тесто: добавете яйца, сол, брашно към млякото, разбъркайте добре.
- След няколко часа нарежете рулото на порции.
- Увийте всяко парче в тесто.
- Пържете в олио до златисто от двете страни, със затворен капак!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари