Завързвам в плик и слагам в хладилника - втасва идеално и трае с дни! ВЪЛШЕБНО ТЕСТО за мекици и пици:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Завързвам в плик и слагам в хладилника - втасва идеално и трае с дни! ВЪЛШЕБНО ТЕСТО за мекици и пици:
Завързвам в плик и слагам в хладилника - втасва идеално и трае с дни! ВЪЛШЕБНО ТЕСТО за мекици и...
58049
Завързвам в плик и слагам в хладилника - втасва идеално и трае с дни! ВЪЛШЕБНО ТЕСТО за мекици и пици:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една много полезна рецепта, която ще ви спести много проблеми - така всеки момент ще имате прясно тесто в хладилника и ще можете да извадите колкото ви трябва, ако е необходимо. Днес пригответе мекици, утре вкусна пица, а вдругиден - милинки или кифлички! Вариантите са безброй, а това тесто просто няма как да ви омръзне, защото всичко, изпечено от него е перфектно!

Добавете сол за солени изделия и захар за сладкиши. Оформя се идеално, затова някои го наричат ​​ вълшебно тесто . Ето необходимите продукти:

тесто от хладилника

Вълшебно тесто в хладилника

Необходими продукти: 

  • 200 мл хладко прясно мляко
  • 1 кубче прясна мая (42 г) или 2 пакетчета суха мая
  • 1 ч. л.
захар
  • 1 кг брашно (меко)
  • 1 бакпулвер (10 г)
  • 2 ч. л. сол (за солено тесто)
  • 2 чаши кисело мляко (от 180 гр.)
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • Начин на приготвяне: 

    Сложете 200 мл хладко прясно мляко в дълбока купа и натрошете 1 кубче прясна мая, след което добавете 1 чаена лъжичка захар. Разбъркайте, за да се разтворят съставките и оставете за около 10 минути, за да шупне и активира маята.

    шупнала мая

    Към един килограм брашно добавете едно пакетче бакпулвер, разбъркайте и направете подобна на кладенче вдлъбнатина. За солено тесто сложете две чаени лъжички сол, две чаши кисело мляко, 200 милилитра прясно мляко, активираната мая и две яйца на стайна температура.

    Разбъркайте първо с лъжица, след това продължете да месите на ръка. Тестото е меко и леко лепнещо. Вземете по-голяма торбичка, в която ще поставите тестото, след което я намазнете отвътре. Прехвърлете тестото в плика, изпуснете въздуха и завържете добре плика.

    лепкаво тесто

    тесто в плик

    Може да го сложите и в намаслен съд и да го затворите добре с капак или стреч-прозрачно фолио, но най-добре го съхранявайте в торбичка. Сложете плика в съда, в който сте месили тестото, и го пъхнете направо в хладилника. Веднага след като тестото е готово, можете да го използвате свободно (след няколко часа).

    тесто на студено

    тесто в хладилника

    С намазнена ръка или шпатула откъснете колкото ви е необходимо. Завържете отново плика по същия начин, както първия път, след което върнете тестото в хладилника. 

    вълшебно тесто в хладилника

    тесто на мехури

    Успех!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft