Разбъркайте маята, млякото, захарта и малко брашно, и ги оставете настрана десетина минути.
Прибавете и другите съставки и измесете меко тесто. Не добавяйте много брашно, може тестото да ви изглежда лепкаво, но така трябва да бъде. Оставете го покрито около един час, хубаво да втаса.
Разделете на 4 части.
За плънката разбийте маслото/маргарина с изварата и белтъка. Разделете на три части.
Всяко парче тесто разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1 см. Намажете кората с една трета от плънката. Повторете с останалото тесто и подредете корите една върху друга. Последната, четвърта, не мажете.
Сега с ръце натиснете тестото и го разтеглете, така че размерът на кората да се увеличи малко повече от двойно.
Разрежете кората на 4 части (на 4 ленти).
Намажете тавичка (32см) с маргарин.
Всяка лента от тестото усучете, започвайки от средата, на едната посока, а другата половина - на другата посока (като фитил). След това завийте свободно на охлювче и го поставете в средата на тавата. Другите ленти усучете по същия начин и ги редете около първата. Оставете погачата да втаса, така че да напълни тавата.
Отгоре я намажете се с жълтъка, който е останал от яйцето, като прибавите 1 супена лъжица мляко.
Печете погачата на 180 градуса, а след като леко се зачерви, покрийте с фолио, за да не изгори. Общото време за печене е около 45 минути.