Завъртяна баница с лапад и сирене - пръстите да си оближеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Завъртяна баница с лапад и сирене - пръстите да си оближеш!
Завъртяна баница с лапад и сирене - пръстите да си оближеш!
admin
Добавена от: admin
76253
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
1 чаша царевично брашно
1 чаша кисело мляко
1 чаша газирана вода
4 яйца
1/2 чаша олио
400 гр. сирене
2-3 връзки лапад
1 чаена лъжичка сол
1 бакпулвер

Първо се разбиват яйцата, а след това се добавят останалите съставки, освен сиренето и лапада. Всичко се разбърква добре.
В тенджера се сварява вода и с нея се попарва почистения и измит лапад. Оставя се да престои залят с водата 20 минути. След това лападът се отцежда и нарязва на ситно. Смесва се със сиренето. 
Вземат се по две кори, върху тях се поставя от течната смес и хубаво се разпределя по цялата кора, а след това с ръка се поръсва от плънката с лапад и сирене, но не прекалено много. 
Корите се навиват на руло и се нареждат в намаслена тава. Процедира се така, докато свършат корите. Накрая баницата се залива с останалата течност и се поръсва с малко олио. 

завъртяна баница с лапад и сирене

Пече се на 210 градуса около 40 минути.

завъртяна баница с лапад и сирене 1

Забележка:
Мерителната чаша е от 250 мл - с нея се мерят всички съставки. Вместо лапад може да сложите спанак или да я приготвите само със сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft