Завъртяна пита - постна

вход през zajenata.bg
Завъртяна пита - постна
admin
Добавена от: admin
24460
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кубче прясна мая
100 мл олио
1 чаена лъжичка захар
100 гр. масло
2 супени лъжици захар
650 гр. брашно
хладка вода 
сусам по желание

Постна и много вкусна пита. Първо захванете маята с малко брашно и хладка вода и я оставете да шупне. Когато шупне, я сложете в дълбок съд и прибавете всички други съставки (с изключение на маслото). Добавяйте водата постепенно и месете, докато получите меко тесто. Добре омесеното тесто оставете да втаса и след това го разделете на три части. 
Всяка част разтеглете и намажете с разтопено масло, след което подредете корите една върху друга. 
Третата кора не се маже с масло. Така подредените кори леко разточете и получената голяма кора нарежете на ивици, като оставите единия край неразрязан (както е на снимката). От левия неразрязан край започнете да навивате кората на руло и след това - на кръг. Поставете питата в намазнена тава и я оставете пак да втаса. Преди да я изпечете, сложете няколко парчета масло отгоре и поръсете погачата със сусам. Печете първо на 220 градуса 10 минути, и след това на 180 градуса още 25 минути. Когато е готова, поръсете с малко вода и покрийте с кърпа.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft