Постна и много вкусна пита. Първо захванете маята с малко брашно и хладка вода и я оставете да шупне. Когато шупне, я сложете в дълбок съд и прибавете всички други съставки (с изключение на маслото). Добавяйте водата постепенно и месете, докато получите меко тесто. Добре омесеното тесто оставете да втаса и след това го разделете на три части.
Всяка част разтеглете и намажете с разтопено масло, след което подредете корите една върху друга.
Третата кора не се маже с масло. Така подредените кори леко разточете и получената голяма кора нарежете на ивици, като оставите единия край неразрязан (както е на снимката). От левия неразрязан край започнете да навивате кората на руло и след това - на кръг. Поставете питата в намазнена тава и я оставете пак да втаса. Преди да я изпечете, сложете няколко парчета масло отгоре и поръсете погачата със сусам. Печете първо на 220 градуса 10 минути, и след това на 180 градуса още 25 минути. Когато е готова, поръсете с малко вода и покрийте с кърпа.