Маята се разтваря със захарта в хладкото прясно мляко и се оставя да втаса.
Брашното се пресява, към него се добавят солта и втасалата мая, след което се замесва тесто. Към тестото се добавя постепенно и олиото, и се меси, докато стане гладко и мекичко.
Намазва се с олио и се покрива с кърпа, след което се оставя да почине около 30 минути.
Щом тестото втаса отново, вземете част от него, премесете го и разточете тънка кора - около 3 мм. Намажете я с размекнатото масло (маргарин).
Нарежете кората по дължина на ивици с ширина 2 см. Всяка лента завийте на руло (охлювче) и ги подредете легнали в тавата върху хартия за печене. С ръце леко ги разплескайте и ги оставете отново да втасат в тавата. След това ги намажете с яйце и ги изпечете на 200 градуса около 15-20 минути.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Завъртяни кифлички с масло - видът им ще ви примами, а вкусът им ще ви спечели
Завъртяни кифлички с масло - видът им ще ви примами, а вкусът им ще ви спечели
9 Април 2016
18371
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари