Омесете гладко тесто от брашното, 1 яйце, олиото и малко сол, като постепенно добавите нужното количество топла вода. Месете тестото, докато образува мехурчета, а след това го оформете на топка. Намажете го с олио, за да не изсъхне, след което го покрийте с топла кърпа. Оставете тестото да почива в продължение на 20 минути.
Плънка: Разбъркайте натрошеното сирене, 4-те яйца, разтопеното масло и щипка сол, докато станат на гладка смес.
Отпочиналото тесто прехвърлете върху маса, поръсена с брашно, разточете го възможно най-тънко и отгоре разпределете плънката - така че да покрие половината тесто. Поръсете цялата повърхност с олио или разтопено масло, след което започнете да сгъвате откъм страната с плънката, така че да се получи нещо като дебело руло. Нарежете рулото на парчета с помощта на десертна чинийка (или нож за пица). Готовите парчета сложете в намазана с масло тава, поръсете с останалото масло и най-отгоре изсипете сметаната.
Печете във фурната за 30 минути при 180 ° C до златисто-кафяво.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Загорска пита със сирене - по-сочна, по-вкусна и по-мекичка от обикновената баница
Загорска пита със сирене - по-сочна, по-вкусна и по-мекичка от обикновената баница
3 Февруари 2016
110106
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари