Загрявам захарта и я разбивам гореща - вече не поглеждаме купешките десерти, това е по-вкусно и от крем карамел, и от сладолед!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Загрявам захарта и я разбивам гореща - вече не поглеждаме купешките десерти, това е по-вкусно и от крем карамел, и от сладолед!
Загрявам захарта и я разбивам гореща - вече не поглеждаме купешките десерти, това е по-вкусно и...
64947
Загрявам захарта и я разбивам гореща - вече не поглеждаме купешките десерти, това е по-вкусно и от крем карамел, и от сладолед!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е истинско съкровище! Получава се много вкусно лакомство и е толкова лесно за приготвяне. Кремообразният мек карамел е сладост с приятна кадифена консистенция и може да се използва навсякъде: да се яде с палачинки, мекички, хляб, да се използва при печене и да се украсяват с него торти! Колкото е вкусно, толкова и просто.

Запишете си продуктите за уникално вкусния Тофифи крем :

Тофифи крем

Продукти:

  • 250 g захар;
  • 250 ml сметана (33%);
  • 200 г масло.

Приготвяне:

Приготвянето на мек карамел е много лесно! Но и тук трябва да се спазват някои тънкости.

карамел в тиган

Поставете 1/3 от захарта в тиган с незалепващо покритие. Загрейте топлината до средна. Разбърквайки енергично с шпатула, разтопете захарта.

Щом се разтопи, се добавя още 1/3, а след като и тя се разтопи - останалата. Процедурата се повтаря до образуването на течен карамел.

Сметаната се поставя на котлона заедно със захарта, докато се сгорещи (но без да завира). Още гореща се изсипва на части в напълно разтопената захар.

карамел със сметана

Бъркайте енергично докато сместа стане хомогенна. Варете докато се смесят всички съставки, свалете от котлона.

карамел със сметана

Накрая изсипете още горещия крем карамел в маслото! Бъдете внимателни - може да се изгорите.

Забележка! Маслото трябва да е със стайна температура.

масло с карамел

Вземете пасатор и хубаво пасирайте всичко. Масата трябва да е напълно хомогенна и гладка.

пасиран карамел

Прецедете го през цедка. Оставете на плота да се охлади напълно.

тофифи крем

След охлаждане кремът Тофифи се прибира в хладилник под фолио. Става невероятно вкусно и нежно!

мек карамел

Този мек, кремообразен карамел е идеален за палачинки, понички, мекици, пайове и торти. Вкусно е да се яде дори само върху филийка хляб! Определено си заслужава да запишете рецептата!

мек карамел

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft