Задушен боб с наденички

вход през zajenata.bg
Задушен боб с наденички
admin
Добавена от: admin
7641
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

25 г краве масло
2 глави кромид лук, нарязан на резени
100г шарен бекон, нарязан на кубчета
25 г брашно
400 г нарязани домати от консерва
150 мл телешки бульон
150 мл червено вино
2 с л доматено пюре
1 с л сос Уорчестър

450 г наденица
400 г зрял боб (от консерва или предварително сварен)
75 г гъби (печурки)
3 стръка целина, нарязани
сол
смлян черен пипер

Загрейте фурната на 200 С. Стопете маслото в огнеупорна тава и запържете лука и бекона за 2 минути. Добавете брашното и пържете още 2 минути. Сипете доматите, бульона, виното, доматеното пюре и сос Уорчестър. Кипнете, като бъркате непрекъснато. Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Нарежете надениците на едро и ги оваляйте в соса. Добавете отцедения боб, гъбите и целината и задушете.
Сложете тавата във фурната и печете без да захлупвате 25 минути. Задушена наденица с боб се поднася гореща.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft