25 г краве масло
2 глави кромид лук, нарязан на резени
100г шарен бекон, нарязан на кубчета
25 г брашно
400 г нарязани домати от консерва
150 мл телешки бульон
150 мл червено вино
2 с л доматено пюре
1 с л сос Уорчестър
450 г наденица
400 г зрял боб (от консерва или предварително сварен)
75 г гъби (печурки)
3 стръка целина, нарязани
сол
смлян черен пипер
Загрейте фурната на 200 С. Стопете маслото в огнеупорна тава и запържете лука и бекона за 2 минути. Добавете брашното и пържете още 2 минути. Сипете доматите, бульона, виното, доматеното пюре и сос Уорчестър. Кипнете, като бъркате непрекъснато. Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Нарежете надениците на едро и ги оваляйте в соса. Добавете отцедения боб, гъбите и целината и задушете.
Сложете тавата във фурната и печете без да захлупвате 25 минути. Задушена наденица с боб се поднася гореща.