Задушен глиган с дюли и арманяк

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Задушен глиган с дюли и арманяк
Задушен глиган с дюли и арманяк
admin
Добавена от: admin
11659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

20 дюли
3/4 чаша арманяк (бренди или коняк)
2 с.л. зехтин
сол
прясно смлян черен пипер
1,5 кг. плешка от глиган (или прасе), нарязана на парченца около 4-5 см.
120 гр. бекон, накълцан грубо
2 големи моркова, нарязани
1 голяма глава кромид лук, нарязана
3 скилидки чесън, нарязан
1 бутилка качествено червено вино
2 дафинови листа
1 връзка букет от подправки: 3 стръка розмарин, 2 стръка мащерка, шепа листа от целина
 

Смесете дюлите и арманяка в купа и оставете поне за час, за да се мариноват.
Загрейте фурната 160 градуса. Загрейте зехтина на среден огън в дълбок огнеупорен съд с капад. Подправете месото добре със солта и пипера. Сотирайте го на порции в мазнината, без да слагате прекалено много наведнъж, докато покафенее равномерно. Прехвърлете месото в купа. Сложете бекона в същия съд, в който се е задушавало месото, и го запържете, докато се разтопят мазните части. Добавете морковите и лука и задушавайте още 5 минути. Прибавете чесъна и гответе още минута. Върнете месото в съда, заедно с отделения сос. Прибавете дюлите с коняка, виното, дафиновия лист, букета от подправки, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. Възварете сместа, след това намалете котлона и я оставете да къкри. Покрийте съда и го прехвърлете във фурната. Печете, докато месото стане много крехко – около 2,1/2-3 часа. Извадете от фурната и опитайте на вкус, след това отстранете дафиновия лист и стръковете подправки. Поднесете с картофено пюре, ориз или полента!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft