Задушен език в гювеч
10 Юли 2013
44704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Продуктите са по желание, според броя на порциите и вкуса:
свински език
домати
кромид лук
пресни гъби
моркови
резен целина
люти чушлета
масло
магданоз
черен пипер
червено вино
сол
Езикът (езиците) се сварява в подсолена вода заедно с ароматните корени - моркови и целина, и се изважда. Нарязва се на кубчета и се поставя в гювеч (гювечета) с предваритено нарязаните лук, моркови, целина, гъби, домати и магданоз. Поставя се по една люта чушка, сол на вкус, залива се с вино, захлупва се и поставя във фурната.
Накрая може и да се залее с разбито яйце, след което отворените гювечета да се върнат обратно във фурната за кратко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари