Задушен карфиол с наденичка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Задушен карфиол с наденичка и кашкавал
Задушен карфиол с наденичка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
10653
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма глава карфиол
1-2 парчета наденица (сурова)
2-3 скилидки чесън
3 с.л. олио 
4 с.л. доматено пюре
150 гр. настърган кашкавал
сол, черен пипер, магданоз - на вкус
 

Измийте добре карфиола и го разделете на розички. Сложете олиото да се загрее в дълбок тиган и вътре пуснете накълцания ситно чесън и нарязания магданоз. Щом чесънът смени цвета си, долейте около 1/3 к.ч. топла вода и пуснете вътре розичките карфиол. Задушете ги, бъркайки периодично, за няколко минути, така че да се овкуси равномерно в чесновото олио. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Щом карфиолът се задуши, извадете го с решетъчна лъжица и оставете на топло място. В тигана пуснете нарязаната на парчета наденица и щом се запържи, прибавете разреденото с малко вода доматено пюре. Добавете карфиола, овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо и накрая поръсете всичко с настъргания кашкавал. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft