1 голяма глава карфиол
1-2 парчета наденица (сурова)
2-3 скилидки чесън
3 с.л. олио
4 с.л. доматено пюре
150 гр. настърган кашкавал
сол, черен пипер, магданоз - на вкус
Измийте добре карфиола и го разделете на розички. Сложете олиото да се загрее в дълбок тиган и вътре пуснете накълцания ситно чесън и нарязания магданоз. Щом чесънът смени цвета си, долейте около 1/3 к.ч. топла вода и пуснете вътре розичките карфиол. Задушете ги, бъркайки периодично, за няколко минути, така че да се овкуси равномерно в чесновото олио. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Щом карфиолът се задуши, извадете го с решетъчна лъжица и оставете на топло място. В тигана пуснете нарязаната на парчета наденица и щом се запържи, прибавете разреденото с малко вода доматено пюре. Добавете карфиола, овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо и накрая поръсете всичко с настъргания кашкавал.