Задушена зелка с месо
1 Декември 2014
36368
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 зелка
500 гр. месо (може да използавате свинско, телешко или овнешко месо)
3-4 моркова
1 глава кромид лук, ситно нарязан
2-3 домата или 250 мл доматено пюре
2-3 дафинови листа
олио
сол, черен пипер
В по-дълбока тенджерка сложете малко олио и запържете лука до омекване. Добавете месото, нарязано на парчета, и запържете леко и него. Добавете морковите, нарязани на кръгчета, и нарязаната зелка. Объркайте добре.
След това прибавете доматите, нарязани на кубчета (или доматеното пюре), малко вода, дафиновия лист, сол и пипер на вкус. Захлупете тенджерката с капак и задушавайте зелето, докато месото омекне. От време на време разбърквайте.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари