Задушена пикантна риба
13 Юни 2012
10443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
700 г риба треска или камбала
30 г брашно
60 г мас или олио
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 лъжици ситно нарязан магданоз
3 лъжички доматено пюре
150 г вода
оцет
120 г стерилизирани скариди
сол
черен пипер
Нарязваме измитата риба на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашно и изпържваме в мазнина. В останалата мазнина изпържваме нарязания на колелца лук. Поставяме рибата, лука, счукания чесън и магданоза в тавичка. Заливаме сместа с вода, в която сме размили доматеното пюре, добавяме 1 лъжичка оцет и задушаваме 40 минути в слаба фурна. Десет минути преди края прибавяме стерилизираните скариди.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари